Buscan l'origen dels processos creatius

VOLEM CONÈIXER

EL PERQUÈ DE L'ART I LA CREATIVITAT

D'AHIR, D'AVUI,

.SI ÉS POSSIBLE DE DEMÀ.
.

L'origen d'aquest projecte d'investigació multidisciplinària se situa en el coneixem dels principis dels processos creatius en l'artista plàstic i del per què l'ésser humà crea objectes dispars, per a l'ús de l'individu com a tal, i de la societat. Crea estris per al seu ús quotidià: plats, gots, i al mateix temps eines per treballar amb la matèria.
.
També ho fa per omplir l'esperit, l'ànima i la sensibilitat de l'ésser humà; i al propi temps crea símbols, icones i signes mitjançant la representació d'imatges per comunicar-se amb el món espiritual i entendre l'univers.
.
Des de temps immemorials els primers creadors, els artistes d'unes societats en una fase d'estructuració molt primària, ja van dotar d'esperit als seus primers ídols.
.
Eren les albors del pensament simbòlic i abstracte.
.
Així mateix, des dels principis de la societat urbana, i a una elemental indústria, l'artesana, es van crear objectes per a uns usos primaris i bàsics, i al propi temps per gaudir dels valors estètics com els objectes d'ornamentació personal que, al costat del seu simbolisme, marcaven un estatuts social i les obres d'orfebreria on la seva matèria primera, l'or, tènia unes determinades consideracions sagrades.
.
Avui, aquestes peces les considerem obres d'art. Aquests artistes-artesans dominaven tot el procés creatiu, industrial i de comercialització, (ara diríem de màrqueting). Les noves generacions d'artistes-artesans continuen oferint a la societat les seves creacions per a uns usos anàlegs i al mateix temps diferents però igualment per al gaudiment estètic. Aquests creadors, segons passen els segles i evolucionen les societats, també canvien i avui dia els artistes continuen creant símbols, icones i composicions adequades a la nostra societat.
.
Aquest pensament s'adapta a les noves necessitats socials, però l'artista contínua treballant, creant elements per cobrir les necessitats espirituals i socials de l'ésser humà, tal com s'ha realitzat des que l'espècie “Homo” evolucionà cap a l’“Homo Sapiens”, fins a la nostra societat contemporània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada